Про містоМіська владаПідприємства та бізнесПропозиції для інвесторівГуманітарна сфераСервіс та відпочинокСервіс та відпочинок

 
 




Українські міста в Iнтернеті

Українські міста в Інтернеті
Інститут трансформації суспільства
Портал Олега Соскіна - аналітика, статті, коментарі, новини в Україні та за кордоном
OSP-ua.info - События, комментарии, аналитика



Курсы валют
Курсы валют
Курсы валют



06-10-2015

«Історію однієї душі» презентували під час вистави у Кляшторі Босих кармелітів в Бердичеві

1-го жовтня римсько-католицька церква традиційно згадує постать святої Терези від дитяти Ісус – діву і Вчителя церкви. Особливим є цей день для бердичівської парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії, адже поруч із братами-кармелітами працюють у ній сестри-терезіянки, для яких Тереза є покровителькою. Поетичним дійством «Історія однієї душі» його організатори прагнули зробити святу Терезу ще ближчою для мирян.




Вже у 15 років Тереза вступила до монастиря кармеліток босих: у монашому житті з великої любові до Бога намагалася якомога досконаліше виконувати усі обов’язки, називаючи такий спосіб життя «малою дорогою духовного дитинства». Усі свої духовні переживання свята Тереза записувала до зошитів-щоденників. Нині вони відомі людству як «Історія однієї душі».




У своїх поезіях свята Тереза, серед іншого, декларувала власні ідеали та життєву позицію, а саме – думку про всеосяжність любові, що, на її думку, складається з покликання, людей та церкви. Все, що вона мала, писала Тереза, все поклала до Ісусових ніг, собі ж залишила лише одне багатство – жити любов’ю.





Навіть, коли навколо неї все мовчало і небо було темним й безпросвітним, Тереза намагалася радіти, віддаючись смиренству. Якщо такою є Господня воля – аби вона любила, як день, глуху ніч, що ж, вона лише радітиме такій долі, писала в одному зі своїх віршів юна монашка.

 

 

Вона так і залишилася нескореною численними земними спокусами – свята Тереза від дитяти Ісус. За єдиний сенс свого життя дівчина обрала служіння Господові та піднесення Його слова. Тереза раділа від однієї лише можливості відчути Божу посмішку, вона була готова вступити у будь-яку духовну битву, аби захистити обраних Господом і порадувати Його. І ані внутрішні страждання, ані передчуття близької смерті не змусили відмовитися її від життя у любові до Творця, від життя у творінні добра.

 

 

 

 

 

 

Телеканал ВІК

[версія для друку]
[обговорити на форумі] [підписка на розсилку]
TyTa